TURORIENTERING FOR ALLE

Fossekallen IL er valgt som en av Norges Orienteringsforbund sine pilotklubber i sitt satsingsprosjekt «Turorientering for funksjonshemmede». Vi vil derfor i 2016 tilby 50 stolper (poster) i Hønefoss nærområde. Stolpene er plassert slik at de skal kunne nåes fra manuell rullestol, men noen av postene kan være noe krevende.

Vi har stolper i følgende områder: Schjongslunden, Petersøya, Eggemoen og Hensmoen.

Stolpeorientering er kort fortalt enkle turorienteringsposter i nærmiljøet, som er en god introduksjon for deg som ikke har prøvd orientering tidligere. Det er samtidig en mosjonsaktivitet med lav terskel. Løypene inneholder kun lette stigninger på asfalt, grus, skogsveier og gode stier og med lett tilgjengelige poster. I hovedsak kortere turer i nærområdene. Du kan bruke din egen hastighet og din egen rekkefølge på å besøke postene.

Du gjør som følger:

  1. Registrer deg som deltaker på www.turorientering.no/fossekallenil
  2. Last ned kart og klippekort gratis fra denne siden
  3. Finn en post (se bilde under)
  4. Registrer koden på www.turorientering.no/fossekallenil eller noter den på klippekortet som sendes til Marit Kjemperud (se adresse under).

Postene er stolper som står plassert i terrenget og merket på kartet med en rød ring. Postene består av små metallskilt på toppen av hver stolpe. Her står det et unikt post nummer og en kode for hver post (stolpe, se bilde under).

Turo for alleStolper til funk.

 

 

 

 

 

Ved registrering av kodene på www.turorientering.no/fossekallenil , eller å sende klippekortet til Marit Kjemperud, Sørflatveien13, 3516 Hønefoss før 5. oktober er du med i trekningen av flotte premier. NB!! Premieliste blir lagt ut på www.turorientering.no/fossekallenil

Det skal nå være mulig å oppnå turorienteringsmerke for funksjonshemmede som registrerer minst 20, 30 eller 40 poster. Husk å hake av for funksjonshemmede.

Husk postene er tilgjenlig for alle. Veldig fin tur for barna da det er kort mellom postene.

Husk å legge inn klippene på nettet etter turen. GOR TUR!!