Finn Fram Dag

IMGP0087

Med nydelig vårvær over furumoene på Ringerike lå alt til rette for at barn og foreldre skulle få en fin dag i skogen på Eggemoen. Søndag arrangerte orienteringsgruppa i Fossekallen IL en “Finn Fram “ dag som åpning på årets Tur-orienterings sesong. Nærmere 60 barn og mange voksne møtte opp for å ta del i arrangementet. For barna var det lagt opp til et lite o-løp med kart, kompass og innlagte aktiviteter. Etter løpet vanket det premie til alle. Det var salg av kaffe og kake og mulighet for å grille.

Mange var møtt opp for å sikre seg årets tur-o pose med kart over de 4 områdene som Fossekallen setter opp tur-orientering på. Foruten Eggemoen, settes det ut på Valderstømoen, Vælsvannet, og Kvitmyråsen på Holleia. Noen av postene er også i år lagt til gamle kulturminner. Fossekallen kaller sin tur-o for “Skogstrimmen“.

På Eggemoen er det laget ei løype for vi kaller “Minitrimmen“. Dette er ei løype tilrettelagt for barn og handikappede. Det er i tillegg ei turorienteringsløype kun for barn ved Aklangen på Holleia.

Turorienteringsposene er nå lagt ut for salg i sportsforretningene i Hønefoss og hos Vaages bokhandel på Jevnaker.

Tom Bondehagen i Fossekallen IL oppfordrer også alle interesserte til å gå inn på turorientering.no og bestille våre kart der.

Norsk Orientering har også skrevet en artikkel om oss som du kan lese her.